ICT 2.0 aanwezig bij Experts Live Netherlands 2019

Vandaag werd Experts Live Netherlands gehouden in het prachtige 1931 Congrescentrum ‘s-Hertogenbosch.

Begin van dit jaar ben ik begonnen aan een project waarvoor er virtuele werkplekken opgebouwd moesten gaan worden in een Microsoft Azure omgeving in combinatie met de Citrix Cloud.

Citrix is voor mij bekend terrein maar Microsoft Azure is dat minder. Sinds dit project is mijn interesse in Azure opnieuw opgewekt. Voor het project was de noodzaak en mijn interesse voor Azure minder maar ik moet toegeven dat Azure mij erg bevalt. Mijn Microsoft (vrienden) collega’s zullen zeggen “eindelijk Juul!” en ze hebben ook wel (een beetje) gelijk ;).

Op naar Experts Live Netherlands. Door een belangrijke meeting in de ochtend bij de klant, waar ik aanwezig moest zijn, had ik wat vertraging opgelopen maar ICT 2.0 BV is binnen! Mooi weer, toplocatie, ik blij was aanwezig te zijn. Mijn interesse ging vooral uit naar de Windows Virtual Desktop (WVD) natuurlijk en zoveel mogelijk informatie opslaan op het gebied van Azure!

De in maart 2019 aangekondigde Microsoft WVD public beta release is als een groots product in de Cloud Suite van Microsoft Azure gepresenteerd.

Korte Geschiedenis
Sinds 2017 werkte Microsoft aan RDmi (Remote Desktop Modern Infrastructure). Aanvankelijk was dit de ontwikkeling van RDS met on-premise & Azure cloud “flavor”, waarbij de Azure flavor een RDS PaaS-platform zou worden. Dit project kreeg een aantal bochten en wendingen en ontwikkelde zich tot wat we nu kennen de WVD.

Als de virtueel werkplek specialist moet ik namelijk wel horen en zien wat de ervaringen zijn van anderen en hopelijk nog een paar mooie tips mee naar de klant toe nemen. Dit is gelukt! Ik heb wat tips mee kunnen nemen en als bonus nog een zeer gewaardeerde ex-collega, Robert Smit, van mijn tijd bij Ordina gesproken.

Ik ben al bezig met een virtueel desktop i.c.m Citrix Cloud en Azure. Dit is een mooie gelegenheid om de Windows Virtual Desktop te proberen en te testen.

Als je ooit wat wilt gaan doen voor je bedrijf op het gebied van de secure virtual desktop of gewoon even wil praten om te horen wat het voor jou bedrijf van toegevoegde waarde heeft neem dan contact op met ICT 2.0 BV. Misschien dat wij jullie op weg kunnen helpen.

Tot snel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ontmoet Brian tijdens onze meet-up!

Onze algemeen directeur leert je graag kennen. Ook na de meet-up ben je altijd welkom voor een kop koffie en een goed gesprek!